Mi az a cégvezetői nyugdíj program?

 

Ez egy olyan piaci termék, amit kifejezetten cégvezetők nyugdíjterveinek a megvalósítására építettünk fel. Anna ellenére, hogy ez nem egy állami termék, évi akár 130 ezer forintos adójóváírásra jogosítja tulajdonosát. Alszámlái rugalmas, szabad ki- és befizetéseket tesznek lehetővé. Kifizetése fix időpontban, a cégvezető 65. születésnapján történik meg. A számla inkasszálhatatlan, elidegeníthetetlen vagyont képez, nem várt tragédia esetén, pedig a kedvezményezetteknek azonnal kifizetésre kerül. 

 

Esettanulmány: 

Alaphelyzet:

Károly 47 éves cégvezető. Egy jól működő autógumi szervíz tulajdonosa, két gyermek édesapja. Közeledve az ötvenhez, Károly elgondolkozik azon, hogy valamilyen formában be kellene biztosítania nyugdíjas éveit, hiszen nyugdíjasként sem szeretne alacsonyabb életszínvonalon élni, mint most, továbbá gyermekeire sem szeretne szorulni idős korában. Jelenleg nettó 350 ezer forintos bérre van bejelentve a cégében, amiből nem remél jelentős állami nyugdíjat. Károly szeretne felkészülni egy esetleges nem várt helyzetre is, mint egy betegség, vagy baleset, hiszen nagyon sokat dolgozik, ami sok stresszel és utazással jár. 

Megoldás:

Károly úgy dönt, hogy indít egy éves 650 ezer forintos nyugdíjbiztosítást, aminek a likvid alszámláján elhelyez további évi 1 millió forintot arra az esetre, ha azonnal kellene tőke valamire. Károly köt továbbá magára egy 40 milliós életbiztosítást, illetve egy Best Doctors egészségbiztosítást is, ami 2 millió euróig finanszírozza nemzetközi gyógykezelését, amennyiben ez szükséges. Károly nagyon örül annak, hogy az évi 650 ezer forintja mellé 20%-os, évi 130 ezer forintos adójóváírást is kap a számlájára, amely összeg fedezi az élet- és egészségbiztosítása éves költségeit. 

Konklúzió:

Károly felkészült minden olyan eshetőségre, ami csak szóba jöhet vele kapcsolatban. Bízva abban, hogy jó egészségben megéli a 65. születésnapját, indított magára egy nagyösszegű nyugdíjbiztosítást. De felkészült egy esetleges baleset, vagy komolyabb egészségügyi problémák megoldására is.

Károly nyugdíj számlájának a lejárati értéke egy évi 6,65%-os súlyozott hozammal, bónuszokkal és adójóváírással együtt várhatóan:

37 370 000,- forint lesz!

A fentiekben feltüntetett várható hozam csupán a múlt béli hozameredményekre támaszkodva lett kikalkulálva, ami nem garancia a jövőbeli eredményekre, illetve hozamokra. Nem minősül ajánlatnak, sem pedig befektetési javaslatnak! 

 

Milyen esetekben lehet értékes egy cégvezetői nyugdíj program? 

 

  • Amennyiben Ön fél az állami nyugellátó rendszer kiszámíthatatlanságától
  • Amennyiben szeretné a jelenlegi életszínvonalát nyugdíjasként is megtartani.
  • Amennyiben Ön alacsony nettó bérre, vagy minimálbérre van bejelentve cégében.
  • Amennyiben Ön KATA-s vállalkozó.

Milyen formái léteznek a cégvezetői nyugdíj programnak? 

 

A fizetés ütemezését, illetve futamidőt tekintve két típusú cégvezetői nyugdíj programot különböztetünk meg:

 • Egyszeri díjas megoldás (egyszeri, legfeljebb 130 ezer forint adójóváírásra jogosít)
 • Rendszeres díjas megoldás – maximális belépési kor: 58 év! (rendszered, évi 130 ezer forintos adójóváírásra jogosít) 

Az egyszeri díjas cégvezetői nyugdíj program – ahogyan azt a neve is mutatja – egy egyszeri (jellemzően nagyobb összegű) pénzkivonást jelent a cégvezető részéről a saját nyugdíjcélú számlájára, amihez szintén csak a 65. születésnapján férhet majd hozzá.  Az egyszeri díjas nyugdíj programot jellemzően az 59. életévüket betöltött ügyfeleinknek javasoljuk! 

 

A rendszeres díjas nyugdíj program egy folyamatos tőkekivonást jelent ügyfelünk részéről. Díjfizetési ütemezést tekintve ez lehet: 

  • Havi díjfizetés
  • Negyedéves díjfizetés
  • Féléves díjfizetés
  • Éves díjfizetés (ajánlott)

A rendszeres díjas nyugdíj programok esetében a javasolt minimális futamidő 10 év. Ennél a futamidőnél szintén visszaírásra kerül a kezdeti költség jelentős része, továbbá 10 év elteltével teljes kamatadómentességnek is örvendhetünk. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a programok a jelenlegi öregségi nyugdíj korhatár eléréséig, azaz ügyfelünk 65. születésnapjáig vannak ütemezve és kialakítva!

Amennyiben Ön a futamidő előtt, tehát a 65. születésnapja előtt, a szerződést megszünteti, akkor az államtól kapott adójóváírás 20%-os büntetőkamattal növelt értékét kell visszafizetnie! 

Hol van a pénzem a futamidő alatt? Ki kezeli és milyen biztosítékokkal rendelkezem? 

 

Vállalati és cégvezetői nyugdíj programjaink mögött a teljes egészében magyar tulajdonú CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. áll. Jogviszony tekintetében a cégvezetői nyugdíj programok biztosítási jogviszonynak minősülnek, aminek köszönhetően ezek a számlák inkasszálhatatlan és elidegeníthetetlen vagyont képeznek.

Amennyiben a szerződő, vagy annak munkatársa a futamidő alatt meghal, úgy ez a számla a hagyatéki eljárás részét sem képezi. A számla kedvezményezettjei soron kívüli kifizetésre számíthatnak. 

Magyarországon két számlavezető bankkal állunk kapcsolatban. Ezek az MKB Bank és az UniCredit Bank

A megtakarítást számos hazai és globális eszközalap között tudjuk elosztani, amiben az MKB Pannónia Alapkezelő, sokadszorra is az év vagyonkezelője díjat elnyerő vagyonkezelő partnerünk áll a rendelkezésünkre.

 

Szükségesek pénzügyi alapismeretek és szakértelem egy nyugdíj program kezeléséhez? 

 

Alapvetően nem szükséges sem pénzügyi jártasság, sem pedig folyamatos odafigyelés az ügyfelünk részéről.  Ügyfelünk kockázati hajlandóságának megfelelő modell portfólió közül választhat, ami egy olyan aktívan kezelt eszközalap portfólió, ami teljesen automatikus globális vagyonkezelést tesz lehetővé. 

Befektetési döntésének meghozatalában segítséget nyújthat a Pannónia Tájoló szolgáltatás is, mely a biztosító életciklus szemléletű, a hátralévő díjfizetési tartamra figyelemmel lévő, automatikus portfólióváltási szolgáltatása.

Tájoló szolgáltatásunk díjmentesen elérhető ügyfeleinknek!

E szolgáltatás keretében a biztosító az előre meghatározott évfordulókon automatikus díjátirányítást és eszközalapváltást hajt végre a hátralévő díjfizetési tartam alapján alkalmazott modellportfólióba, így helyezve a megtakarítását a díjfizetési tartam vége felé közeledve egyre biztonságosabb portfólióba.

 

 

Milyen kiegészítő biztosításokat választhat megtakarítási számlája mellé?  

 

 • Balesetbiztosítás
 • Best Doctors egészségbiztosítás – bővebben itt olvashat róla!
 • Best Doctors család
 • Orvosi asszisztencia

Rugalmas, az Ön élethelyzetéhez igazítható megoldás

 

Az elmúlt időszak mindnyájunkat rávilágított arra, hogy az élethelyzet, a gazdasági, piaci körülmények pillanatok alatt változhatnak, így fenti előnyök mellett a legfontosabb kiemelni a program rugalmasságát.

A díjfizetés szüneteltetése bármikor igényelhető, továbbá 1 év elteltével díjat növelhet, vagy 3 év elteltével díjat is csökkenthet ügyfelünk, és a Biztosított személye is bármikor cserélhető.

 

 

Mekkora költséggel kell kalkulálnom egy egyszer és egy rendszeres díjas lojalitás program esetében? 

 

TKM, azaz a Teljes költségmutató

A TKM egy, az Ön tájékoztatását szolgáló, egyszerű mutató, amely egy százalékos érték segítségével fejezi ki a típuspéldában bemutatott biztosítás költségeit, köztük a termékbe beépített biztosítási kockázati fedezetek ellenértékét is. A TKM megmutatja, hogy adott feltételezések mellett megközelítőleg mekkora hozamveszteség éri
Önt egy elméleti, költségmentes befektetés hozamához képest amiatt, hogy a hozamot az adott terméken keresztül érte el.

 

Rendszeres díjas termék esetében várható TKM:                                  

  • 10 éves futamidő esetében: 4,16% – 6,22%
  • 15 éves futamidő esetében: 3,07% – 5,11%
  • 20 éves futamidő esetében: 2,55% – 4,58%

Egyszeri díjas termék esetében a várható TKM: 

 • 10 éves futamidő esetében: 1,27% – 2,36%
 • 15 éves futamidő esetében: 1,69% – 3,39%
 • 20 éves futamidő esetében: 1,68% – 3,43%

MNB regisztrációs számunk:

220020700441, amelyet az alábbi gombra kattintva tekinthet meg a Magyar Nemzeti Bank hivatalos weboldalán:

ELLENŐRZÉS!

 

Adatkezelési Tájékoztató

All Rights Resereved for ertekesmunkatars.hu (2019-2021)

Share This